S preizkušnjo Hard Dog Race si prizadevamo ponuditi več kot le nepozabno tekmovalno doživetje.

Zakonodaja o dobrobiti živali je vsekakor obveznost vseh pasjih lastnikov in državljanov. Snovalci in organizatorji pa smo trdno prepričani tudi, da pes ni “samo” živo bitje, temveč naš prijatelj in družinski član. Kot taki, si psi zaslužijo posebno pozornost, spoštovanje in ljubezen. Zavedamo se, da je to mogoče le, če se dodobra spoznamo z pravilnimi kinološkimi praksami in jih izzvajamo v vsakdanjem življenju. Zato smo si pri HDR postavili cilj, da udeležencem in obiskovalcem na vsaki preizkušnji, z vzorom in informacijami, nudimo znanje, kako s psom bivati v takšnem sožitju.

Verjamemo v sožitje med lastniki psov in tistimi, ki jih nimajo. To temelji na medsebojnem spoštovanju, razumevanju ter sprejemanju različnih mnenj. Za mirno sožitje smo s sprejemanjem kompromisov največ dolžni storiti mi, lastniki psov. S svojimi močmi si torej prizadevamo doseči te cilje.

Upamo, da nas bo razvoj kulture lastništva psov nekega dne pripeljal do tega, da zapuščeni psi v zavetiščih ne bodo več v nedogled čakali na lastnika. Žal je podpiranje zavetišč le reševanje trenutnega stanja. Prava rešitev problema bi bila naučiti naše otroke, da so psi čuteča bitja, ki jih ne smemo vreči na ulico, zapustiti ob cesti ali jih razmnoževati brez misli na njihovo dobrobit.

Dobro vemo kako je, ko se skupaj giblje šest nog, dvoje src bije kot eno in si deli zmago! Prizadevamo si, da bi to občutilo čim več ljudi.

Logotip Hard Dog Race je avtorsko zaščiten in se sme uporabljati izključno s pisno privolitvijo organizacije Hard Dog Race.