Pogosta vprašanja

Posebne priprave niso potrebne. Če je tvoj pes socializiran, zna hoditi po stopnicah, skakati, tekati s tabo na povodcu, se bo na tekmovanju znašel.
Priporočamo, da si na tekmovanju vsaj eno uro pred startom. Seveda je prav tako priporočljivo priti tudi prej, saj čas beži. Če imaš s sabo tudi mobilno uto, potrebuješ dodaten čas za postavitev preden parkiraš in prideš do registracijske točke. Če se preoblačiš na tekmovanju, moraš računati tudi na vrsto pred garderobo. Če zamudiš svoj startni čas, boš verjetno prišel na vrsto šele ob koncu dneva.
Poskrbljeno je tudi za to, vendar ne računaj na toplo vodo in zaprt tuš oziroma na domače udobje. Nudimo zunanji tuš kot na plažah, kjer lahko okopaš tudi svojega psa.
Nič. Pri vsaki oviri ga lahko vzameš na roke ali mu pomagaš tako, da ga dvigneš. Če pa prav res ne gre, lahko oviro izpustiš in namesto nje narediš 30 počepov.
Vsekakor. Za nas je vsak pes enakovreden ne glede na izvor.
Da. Velikost psa sploh ni pomembna. Če imaš bernardinca za hišnega ljubljenčka, ti ne bo prav lahko, če ti ga bo treba dvigovati na oviro. Jazbečar je v teh primerih velika prednost.
Čestitamo, da imaš tako pridnega psa. Pri zasnovi tekmovanja smo se odločili, da je obvezno imeti povodec zaradi tvoje varnosti in v interesu ostalih tekmovalcev.
Mi jih sicer imamo radi in jih uporabljamo. Si lahko zamisliš sto plesalcev flamenka, ki hkrati ropotajo s kastanjetami? Tudi tu bi bilo podobno, vendar ne bi imeli španskih plesalk, ampak zmedene pse.
Smeš, vendar tega ne priporočamo. Če si s psom nista povsem domača, ne moreš vedeti, kako lahko reagira.
Ni problema. Napredovala bosta po svojih zmogljivostih. Pomembno je le, da prideta do cilja, saj si bosta samo tako zaslužila medaljo in ponos. Ni predpisanih časov za dokončanje proge.
Logotip Hard Dog Race je avtorsko zaščiten in se sme uporabljati izključno s pisno privolitvijo organizacije Hard Dog Race.