Hard Dog Race

HDR je ekstremni oviratlon, ki ga pretečeš s svojim psom.

Ne gre le za bitko s časom, temveč za premagovanje ovir, blata in vode, na trenutke trme svojega psa ter najpomembneje, samega sebe. Izčrpan boš. Ves blaten boš in celo telo te bo bolelo. Ko pa bosta s psom prečkala ciljno črto, boš občutil le zmagoslavje. Takšne vznesenosti, ki jo prinaša osvobajajoči občutek zmage, verjetno še nisi občutil. Lahko si ponosen. Nase in na svojega psa – vzdržljivi par.

Na preizkušnji HDR lahko postaneš del pasje skupnosti. Spoznaš nove prijatelje, ki ti bodo čestitali ob nevsakdanjem podvigu.

Če se na tekmo odpraviš z družino, bomo poskrbeli tudi za dobro počutje tistih, ki ne bodo tekmovali. Za tiste, ki jih to zanima bodo na voljo vznemirljive in hkrati poučne pasje aktivnosti.

Pri HDR se zavzemamo za odgovorno lastništvo psov in zato je vsako tekmovanje HDR tudi dan posvojitev. Zgodi se, da kakšen spremljevalec posvoji enega izmed kužkov, ki na tekmi čakajo na novega gospodarja ali novo družino. Lahko se zgodi, da se bosta v prihodnje skupaj udeležila enega izmed naših tekmovanj.

Vse to je Hard Dog Race. Ni samo tekmovanje, temveč tudi praznovanje: tvoje, tvojega psa in vseh nas – posebnih, vztrajnih lastnikov psov.

Logotip Hard Dog Race je avtorsko zaščiten in se sme uporabljati izključno s pisno privolitvijo organizacije Hard Dog Race.